Üdvözöllek az oldalamon!

A kulcs a
szeretet frekvencia

2013. január 1., kedd

Ne azonosulj a fájdalomtesttel!


NE AZONOSULJ A FÁJDALOMTESTTEL!

A fájdalomtest nem akarja, hogy megfigyeld, és olyannak lásd, amilyen. Amint szemügyre veszed, érzed magadban energiamezejét, és rá irányítod figyelmedet, nem azonosítod magad vele.
Egy magasabb tudatosság Jelenik meg, amelyet jelenlétnek nevezek. Immár fájdalomtested tanúja vagy megfigyelője lettél. Ez azt jelenti, hogy többé nem hasz­nálhat ki ügy téve, mintha azonos volna veled, nem töltődhet föl általad. Megtaláltad legbelsőbb erődet.
Némely fájdalomtest kellemetlen, de viszonylag ártalmat­lan, hasonlóan egy gyermekhez, aki nem hagyja abba a nyafogást. Mások gonosz, romboló szörnyetegek, igazi démonok. Akadnak fizikailag erőszakos fájdalomtestek, és még több az érzelmileg erőszakos. Vannak olyanok is, amelyek a körülötted lévő vagy a hozzád közel álló em­bereket támadják meg, mások esetleg házigazdájukat, te­hát téged, magadat. Utóbbi esetben az életeddel kapcso­latos gondolataid és érzéseid mélységesen negatívvá és önrombolóvá válnak. Gyakran így jönnek létre a beteg­ségek és a balesetek. Akadnak olyan fájdalomtestek is, amelyek gazdájukat öngyilkosságba kergetik.
Azt hiszed, ismersz valakit, és hirtelen szembe találod magad az ő - számodra idegen - kellemetlen fájdalomtestével. Nos, sokkoló megrázkódtatás ér... Fontosabb azon­ban önmagadban megfigyelni ezt a jelenséget, mint másokban!

Figyeld meg magadban a boldogtalanság legki­sebb jelét is, bármilyen formában nyilvánuljon is meg, mert a fájdalomtested ébredéséről árulkodhat! Ez meg­jelenhet ingerültség, türelmetlenség, komor hangulat, sérteni vágyás, harag, düh, depresszió, a kapcsolatod­ban némi dráma iránti vágy stb. formájában. Kapd el a fájdalomtestedet szunnyadó állapotából való föléb­redése pillanatában!
A fájdalomtest életben akar maradni, mint minden létező lény, és csak úgy képes erre, ha rávesz, hogy tudattalanul azonosulj vele. Akkor aztán fölkelhet, átveheti fölötted a hatalmat, „ő lesz te", és rajtad keresztül élheti világát.
Csak rajtad keresztül szerezheti meg „táplálékát". Minden élménye hizlalja, ami saját energiafajtájával rezonál, bár­mi, ami valamilyen formában további fájdalmat hoz létre: a harag, a destruktivitás, a gyűlölet, a gyász, az érzelmi dráma, az erőszak, sőt még a betegség is. Eluralkodása esetén a fájdalomtest tehát olyan helyzeteket hoz létre az életedben, amelyek saját energiafrekvenciáját tükrözik vissza, hogy ezekből a helyzetekből táplálkozhasson. A fájdalom kizárólag fájdalomból táplálkozhat. A fájdalom nem táplálkozhat örömből. Számára az emészthetetlen.
Ha egyszer a fájdalomtest átvette fölötted az uralmat, akkor egyre több fájdalomra vágysz. Áldozattá vagy elkö­vetővé válsz. Fájdalmat akarsz okozni, fájdalmat akarsz elszenvedni, vagy egyszerre mindkettőt. Valójában nincs nagy különbség a kettő között. Természetesen nem vagy ennek tudatában, és vehemensen bizonygatod, hogy nem akarsz fájdalmat. De nézd csak meg közelebbről, és rá fogsz jönni, hogy gondolkodásod és viselkedésed valójá­ban épp arra irányul, hogy fenntartsa a fájdalmat magad és mások számára! Ha valóban tudatában lennél ennek, akkor ez a viselkedésminta szertefoszlana, hiszen eszte­lenség fájdalmat kívánni, márpedig akarattal, tudatosan senki sem esztelen.

A fájdalomtest, amely az ego vetette sötét árnyék, va­lójában retteg tudatod fényétől. Azt akarja, hogy ne láss át a szitáján. Életben maradása ugyanis csakis azon mú­lik, hogy tudattalanul azonosulsz vele, s hogy - ugyan­csak tudattalanul - félsz szembenézni a benned élő féle­lemmel. Ha azonban nem nézel szembe vele, ha nem irányítod tudatosságod fényét a fájdalomra, akkor arra kényszerülsz, hogy újra és újra átéld azt.

A fájdalomtest veszélyes szörnyetegnek tűnhet szá­modra, amelyre rá se bírsz nézni, ám biztosíthatlak arról, hogy valójában csak egy jelentéktelen fantom, aki képte­len megbirkózni Jelenléted erejével.
Amikor elkezdesz elkülönülni a fájdalomtesttől, és megfigyelővé válsz, a fájdalomtest egy ideig még működni fog, és megpróbál majd trükkökkel rávenni, hogy ismét azonosulj vele. Bár azonosulásoddal már nem energetizálod őt, mégis rendelkezik egy adag lendületi energiával, akárcsak egy pörgő kerék, amely a meghajtómotor leállítása után is egy ideig még to­vább forog. Ebben a stádiumban különféle testi fáj­dalmakat is okozhat, ám azok nem lesznek tartósak.
Maradj a jelenben, maradj tudatos! Légy belső te­red örökké éber őre! Eléggé jelen kell lenned ahhoz, hogy közvetlenül figyelhesd meg a fájdalomtestet, és érezhesd annak energiáját. Így már nem képes uralni gondolkodásodat.
Abban a pillanatban, hogy gondolkodásod újra alkalmaz­kodik a fájdalomtest energiamezejéhez, ismét azonosulsz vele, és gondolataiddal újra táplálod őt. Ha például a fáj­dalomtested domináló energiarezgése a harag, és te dü­hös gondolatokkal egyre azon rágódsz, hogy X. Y. mit is tett veled, s hogy te mit teszel majd vele, akkor ezzel tu­dattalanná váltál, és a fájdalomtested lettél „te". Ahol ha­rag van, amögött mindig fájdalom húzódik meg.
Ha borongós hangulatod támad, és negatív gondolat­mintákba keveredve, egyre azon keseregsz, milyen rette­netes is az életed, akkor gondolkodásod a fájdalomtestre hangolódik, s máris tudattalanná és így a fájdalomtest tá­madásával szemben sebezhetővé váltál.
E.TOLLE.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érezd jól magad!