Üdvözöllek az oldalamon!

A kulcs a
szeretet frekvencia

2011. február 22., kedd

Wallace D. Wattles: A gazdagság bölcsessége

Szólj hozzá! Írj véleményt. Tedd fel a kérdéseidet.

A The Secret/A Titok című könyv szerzőjének, Rhonda Byrne-nek ez a könyv jelentette a megoldást. Miután romokban hevert az egész élete, ez a könyv talált rá, és hozta meg számára a világméretű sikert.



Wallace D. Wattles: A gazdagság bölcsessége

Wattles úttörő munkát végzett, s a hajdani telepesekhez hasonlóan kijelölte az ösvényt, amely utóbb széles közlekedési úttá vált – ezúttal a GAZDAGSÁG-hoz vezető úttá. Ez a gyakorlati kézikönyv spirituális megközelítése annak a kérdésnek, miként lehet elérni az anyagi függetlenséget. Azokhoz szól, akiknek égető szükségük van a pénzre, akiknek AZONNAL eredményekre van szükségük.


A dolgokat nem az hozza létre, ha az ellentétükről gondolkozol. Az egészség sohasem érhető el a betegség tanulmányozásával; az erényt nem lehet a bűnről való gondolkodással elmozdítani; és senki sem gazdagszik meg, ha a szegénységet tanulmányozza. Ne beszélj tehát a szegénységről – ne tanulmányozd, és ne azzal foglalkozz. Ne törődj azzal, hogy mik az okai, semmi dolgod vele. Amihez közöd van, az a gyógyulás. Hagyd a szegénységet magad mögött, hagyj magad mögött mindent, ami ahhoz tartozik, s "Boldogulj az életben"!Gazdagodj meg! A szegényeket leginkább úgy segítheted, ha nem egy leszel közülük te is.
Wallace D.Wattles




A boldogság alapvető feltétele a gazdagság?



A könyv fedőlapja
Bevallom őszintén, először erős előítéletek kísérték eme könyvbe való beleolvasásomat. Ha az ember fia meghallja azt a szót, hogy gazdagság, óhatatlanul az, az emberileg értéktelen papír jut eszébe, ami a világon a legtöbb boldogtalanságot és boldogságot hozta az emberiségre: a pénz. Bizonyos emberek számára a legfőbb érték, míg sokaknak a szükséges rossz. Képzeljünk el egy hatalmas felhőkarcolónyi magasságig törő kártyavárat, amelynek lapjai, az emberiség történelmének, és társadalmi fejlődésének legjelentősebb eseményeit ábrázolják. Mint minden kártyavárnak, ennek is van a legalján egyetlen lap, amit ha kihúzunk, összedől az egész, és újat kell építeni, - és kinek van ereje egy új, erős kártyavárat építeni? - Ez a lap, a pénzt ábrázolja. Tehát, akár tényként is felfoghatjuk: szükség van rá. Van, aki beletörődik ebbe, - vagy éppen nem is gondol rá -, és annak segítségével próbál boldogulni, na és persze rengeteg olyan egyén is létezik, aki siránkozik és nem hajlandó behódolni a pénz mérhetetlen magasságokig törő egyeduralmának. Nagyjából ez különbözteti, meg a gazdag embert a szegény embertől. Engedjék meg, hogy az egyik kedves barátom egyszerű, "matematikai" összefüggésének példájával éljek. Ez a 80-20%-os szabály. Az emberek 20 százaléka boldog, teljes életet él, gazdag, a maradék 80 százalék pedig azért dolgozik, hogy őket kiszolgálja. A 20 százalék, - ahogy ez a könyv is fogalmaz - a biztos út szerint halad, a 80 pedig nem. A biztos út pedig a gondolatok ösvényein át vezet. A 20% tudja: amire gondol az úgy is fog történni. Ennyire egyszerű a képlet. Wallace D. Wattles is erre az alapelvre építi ezt a könyvet.

A "minden csak gondolat", alapelvre. Nincsen betegség, ha az egészségre gondolunk, nincsen nyomorúság, ha a gazdagságra gondolunk. Az emberi gondolat mérhetetlen erősségével, bármi megvalósítható. A természet is erre épít. Az egyetlen Létezőre rávetítve a gondolatainkat, formába öntve (lsd. tárgyak), minden elérhető. Wattles filozófiája szerint,- ami egyébként egyértelműen a keresztény vallás Istenére épít -
létezik a Teremtő, amelyből minden dolgok vétettek, s amely a maga eredeti alakjában áthatja és betölti az Univerzum terét. Egy gondolat, amely a létezőben megfogant, létrehozza azt a dolgot, amit az adott gondolat mintáz. Gondolatainkban, mi is megformálhatunk dolgokat, s ha e gondolatokat az Alaktalan Létezőre rávetítjük, előidézhetjük az általunk elgondolt dolog megteremtését. Egyszerűnek tűnő filozófia ez. De persze amíg csak a filozófia síkján mozog, s nem talál megvalósító alanyt, alanyokat, addig csak gondolat marad. Ez a könyv, remek iránymutatás ahhoz, hogy eme bölcsességeket, a magunk nyelvére lefordításuk után, hogyan tudjuk megvalósítani.

A szerző egy, a már említett alapgondolatra építve végigvezeti azokat az embereket, a "Biztos Úton", akik végig kívánnak rajta menni. Vagy ha talán végig nem is vezeti őket, mindenképpen elindítja, és mint tudjuk: ha valami határozottan elindul, célba is ér. Az elindulás a nehéz. Szükség van egy kezdő "löketre". A gazdagság bölcsessége, kiválóan alkalmas erre a célra. Remek filozófiai és pcihológiai tanulmány, az emberek alapvető tulajdonságait alapul véve. A technika, amelynek alkalmazására megtanít, enyhe "beszűkültsége" ellenére, pontos irányelve a meggazdagodásnak.

Mint tudjuk, egy alkotásnál, amelynek ilyesfajta, rengeteg embert, sőt talán ki lehet jelenteni, hogy egész társadalmat érintő üzenete van, nagyon fontos az a mód is, ahogyan az adott gondolatokat közvetíti felénk az alkotó. Nos, eme könyv, olyan zsenialitással, néhol sajnos manipulációig fajuló intenzitással adja át nekünk a tudást, hogy elolvasása után elképzelhető, hogy az igazság keresését feladva, egy egészen más útra tér lelkünk, testünk, elménk összhangja. Tényeket közöl velünk az író, majd ezeket kibontva, és a saját hasznára fordítva terel minket a vélt, és talán valós, jó útra. A gazdagság horizontja felé vezető hegyi ösvényre. Remek alkotás azoknak, akik a gazdagságban látják boldogságukat, akiknek tárgyakra van szükségük önnön végső örömük megteremtéséhez. Tehát mindenkinek!

Biztatom tehát önöket: olvassák el "A gazdagság bölcsességét", és tanuljanak. Azokat, akik már gazdagok, azokat, akik még szegények, de gazdagok akarnak lenni. Sőt azokat is, akik nem akarnak meggazdagodni. Nekik is sokat adhat. Egyet azért ne feledjünk: A GAZDAGSÁG NEM CSAK PÉNZBEN, ANYAGI JAVAKBAN MÉRHETŐ!
/Wallace D. Wattles: A gazdagság bölcsessége, Bagolyvár Kiadó, 2003/
 

Forrás: dip.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érezd jól magad!